Syukur Day 11

What Would You Do?

Bayangkan anda ada satu akaun bank yang tiap2 hari tepat pukul 00:00:00 akan #masuk_duit sebanyak RM86,400. Duit tu kena dihabiskan untuk hari yang sama juga, tak akan di carry forward ke next day. Apa saja duit yang tersisa pada 23:59:59 waima satu sen pun akan burn. #What_Would_You_Do?

.

.

.

Mestilah nak spend semua kan! 😂🥳

Semua kita ada bank tersebut. Nama dia #Bank_Masa. Setiap hari tepat jam 00:00:00 akaun kita akan dimasukkan dengan 86,400 saat. Setiap malam apa saja masa yang tidak digunakan akan burn. Takde overdraft. Takde loan2 der. Takde nak claim ganti rugi ke apa. Kalau dah terbuang tu tak dapat nak dikutip2 lagi dah. Takde nak pinjam masa orang lain. Apa masa yang ada itulah masa yang kita ada.

Macam mana kita urus masa, sama juga macam mana kita #urus_duit. It’s not about not having enough money. It’s not about not having enough time. Semuanya balik pada nak buat ke tak. #Priorities kita kat mana.

After all, kadar ukuran umur umat Nabi Muhammad SAW jika di dunia hidupnya 80 tahun, di alam akhirat bersamaan dengan 2 jam setengah je. Make every second counts.

Have a blessed Tuesday. Stay happy, stay safe! 🤩

#PosterSyukur #TimeIsGold #KekayaanHakiki

Published by Editor

Storyteller

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: