Syukur Day 4

#Take_a_moment.

Pause.

Pejam mata.

Breathe in.

Breathe out.

Cuba bayangkan life you sejak dari kecil you ingat hingga sekarang you tengah baca fb.

Pernah tengok cerita #Minority_Report? Macam tu lah memori2 yang tersimpan dalam otak kita.

Apa perasaan bila dig balik memori2 tu?

Ada yang suka.

Ada yang sedih.

Ada yang geram.

Ada yang motivated.

Keseluruhan cerita, naik turun naik turun dalam hidup you tu lah yang menjadikan diri YOU yang sekarang. Jika tak turun, takkan ada #Level_Up yang berlaku.

Adanya momen2 sedih, momen2 tak best dalam hidup kita menjadi perencah yang mewarnai hidup.

Cuba bayangkan makan lauk tanpa garam, lalu tak nak makan?

Maka teruskan perjuangan. Mungkin you telah puas mencuba pelbagai cara, tapi belum menampakkan hasil.

Ketahuilah takdir Allah itu bekerja dalam 3 cara :

1. Kita minta A, Allah bagi A.

2. Kita minta A, kita tak dapat A tapi Allah bagi B.

3. Kita minta A, Allah bagi C, dan C itulah jalan untuk mendapat A.

Yang pastinya, apa yang Allah bagi, itulah yang terbaik. DIA yang pegang masa depan kita. DIA yang pegang hati kita. DIA lebih kenal diri kita daripada kita kenal diri sendiri. Tak ada sesuatu yang Allah jadikan sia-sia. Maka #yakinlah.

Have faith. Learn from yesterday.

Live for today. Hope for tomorrow.

#PosterSyukur #Enjoy_Every_Moment #KekayaanHakiki

Published by Editor

Storyteller

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: