Syukur Day 5

#ESM

Malam ni cerita Mind Power. 📷

Cerita peminat.

~ “Tq IH even saya belum habiskan 9000x task tu, hampir capai 4k. konsisten tulis every morning.. saya realized something diri saya semakin yakin dan berani. Saya taktau nak explain macam mana rasanya. but i know now i different dari dulu. Sekarang pun dah mula #outsource kerja. Hehe. Blog dan artikel je dalam progress. Tq ya IH. Saya masih baca ebook IH tau”..

Kenapa situasi tak ada semangat kerap berlaku?

Or dalam bahasa sains, energy kerap jatuh?

Ini berlaku kerana ramai orang tak ada support vibration.

Bila tak ada support, energy akan kerap jatuh dan lambat recover.

Aset = Support Vibration.

Dalam bisnes situasi muflis, down, give up, blow.

Semua usahawan akan experience benda ni berulang2 kali.

Situasi ini tiada akhirnya sehingga u ada support yang kukuh.

Kalau ada support still ada naik turun, tapi u boleh relax.

Sebab aset itu akan menjadi #support.

Semakin lama aset itu akan berkembang.

Tiga aset yang penting.

1. Kembangkan aset blog berterusan.

2. Kembangkan aset database berterusan.

3. Kembangkan aset knowledge berterusan.

Orang bisnes yang tak da aset bila jatuh akan jadi ZERO.

Everything hilang kena mula dari kosong bertahun-tahun lagi.

Ramai yang tinggalkan dunia bisnes forever sebab benda ni la.

+ Bertahun-tahun buat kerja > Jatuh > Jadi kosong balik.

+ Bertahun-tahun buat kerja > Jatuh > Jadi kosong balik.

+ Bertahun-tahun buat kerja > Jatuh > Jadi kosong balik.

+ Bertahun-tahun buat kerja > Jatuh > Jadi kosong balik.

+ Bertahun-tahun buat kerja > Jatuh > Jadi kosong balik.

+ Bertahun-tahun buat kerja > Jatuh > Jadi kosong balik.

Kalau beberapa kali jadi macam ni orang still boleh tahan.

Tapi kalau situasi ini 4-5x berlaku, minda sudah jadi lain.

Masa itu, ramai yang mula persoalkan everything.

Disebabkan kosong tak ada aset, minda jadi kosong, dia akan lebih mudah untuk tinggalkan bisnes.

Bila u ada aset cerita dia berbeza.

+ Bila jatuh > U still ada blog.

+ Bila jatuh > U still ada database.

+ Bila jatuh > U still ada video n etc..

Makna minda tu tak rasa kosong.

Kalau give up, just beberapa bulan tinggalkan everything.

Bila mood datang balik, u tak mula dari kosong.

U just sambung kembangkan aset2 yang ada.

Tahun demi tahun, lama2 aset2 itu akan semakin banyak.

U akan mula stable, happy, dan akan keep #kembangkan_aset.

BTW, ini experience sebelum jadi artist. 📷

Sebab tu dekat wall ni kita jarang cerita bisnes.

Kita suggest more develop aset, walau sikit yang penting ada.

Sambung cerita dekat atas.

Ada satu cara yang best untuk sesiapa yang hampir putus asa.

Cara ini juga akan menjadi booster untuk yang sedang develop bisnes.

Cara ini also akan membolehkan u experience magis dalam kehidupan.

Teknik ni very simple tapi sangat power.

1. Ambil pen dan kertas.

2. Tulis perkataan dekat bawah ni 9,000x.

~ “Saya positif, saya boleh”..

Take note:

1. Sebelum buat ni, make sure sudah mulakan blog + database.

2. Tak perlu paksa diri buat banyak2, tulis sikit-sikit cukup.

Lepas ni dapat experience magic yang best boleh cerita dekat i.

Ok, happy dapat magic. 📷

Inche Hujan

1 Apr 2018

#PosterSyukur #SpiritualMarketing #KekayaanHakiki

Published by Editor

Storyteller

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: