Syukur Day 3

2017

I target untuk setup 5 bisnes untuk diwarisi oleh setiap anak. I dapat 2. Syukur alhamdulillah.

2018

Good life. Job tak putus-putus masuk. Tak ada hiccup yang tak boleh handle. Syukur alhamdulillah.

2019 – mid

I feel sangat connected dengan gambar waterfall. Selalu visualize setiap anak sungai yang mengalir menjadi air terjun itu adalah paip-paip wang yang mengalirkan rezeki masuk dalam hidup I. It didn’t materialize right away. Paip macam ada kebocoran bawah tanah. Buka pili tapi takde setitik air pun yang keluar. Ibarat macam kisah tragik penduduk Selangor sejak kebelakangan ni 😅 . Syukur alhamdulillah.

2019 – end

Pergi bertapa dengan Tok Gurus. Apply beberapa teknik. Ada yang jadi, ada yang tidak. Paip sekejap ada air, sekejap takde air. Bila ada air, keladak dan perang sungguh warnanya. huhu. Madam Anxiety mula jenguk-jenguk di tingkap mengintai peluang untuk duduk percuma. Syukur alhamdulillah.

2020 – early

Madam Anxiety dah berjaya meloloskan diri. Siap ajak rakannya menginap sesekali. Kawan bukan sebarang kawan.. Cik Depresi namanya. Kejap2 peperangan berlaku untuk Tuan Rumah mengusir tetamu yang nak merampas hak penduduk asal, persis spesis Yahudi.

Then berkenalan dengan Puan Inner Peace. Mendamaikan. Menenangkan. Mententeramkan jiwa. Madam Anxiety mula rasa tersisih bila tak nak perang dengannya. Tahu2 saja dia dah pack her bag and gone. Tak perasan bila dia left. Syukur alhamdulillah.

2020 – now

Keladak dah takde. Kaler perang pun dah hilang. Air yang keluar laju. Jernih berkilauan. Kalau pun semua paip takde air, tak sempat air kolam kering, tiba2 ada air keluar dari paip entah mana. Sekarang ni fasa menadah air. Untuk kelangsungan hidup. Untuk balas jasa tukang2 paip. Untuk berkongsi dengan penduduk kampung sekitar. Untuk mencari sumber2 air baru. Syukur alhamdulillah.

===

Key nak ada paip2 macam ni :

1. Inner peace.

2. Bersihkan aura.

3. Ilmu.

4. Mentor.

5. Circle.

6. Pay it forward

7. Konsisten

Semua 7 ni kena sentiasa growingkan. Bukan ending yang jadi tujuannya. Proses tu yang kita nak. Sentiasa growingkan walau 1% setiap hari.

Sampai bila? Sampai the end.

The end is the beginning and the beginning is the end.

And the beginning is the end and the end is the beginning.

Until…. endless…

#PosterSyukur #PaipWang #KekayaanHakiki

Published by Editor

Storyteller

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: