Journal Happy – Hari 3

Ada satu couple datang kedai. Anak dua orang. Seorang lingkungan 3-4 tahun, perempuan. Seorang lagi baby mungkin dalam 4-5 bulan. Si ayah kendong baby, rocking dalam stroller. Si kakak mula bermain. Si ibu mungkin ada urusan lain, tinggalkan mereka bertiga. Datang sesekali untuk tengok baby. Dari satu mainan, ke satu mainan kakak cuba itu. CubaContinue reading “Journal Happy – Hari 3”

Journal Happy – Hari 2

Minggu depan Along exam. She reminded me that she needed some more exercise books. Nak beli hari Ahad dah tak sempat dah. So semalam bawa dia follow sekali ke sunway pyramid sebelum ambil the boys balik sekolah. Kami pergi ke Popular. Tingkat LG-1. Dia gi pilih, aku gi cari roti alas perut. Dah selesai cariContinue reading “Journal Happy – Hari 2”

Journal Happy – Hari 1

Antara jurus yang diajar dalam rahasia magnet rezeki ialah sentiasa cari cara untuk membahagiakan orang lain. Kelmarin duduk rumah aje tak keluar. Work from home gitu. Dah siap satu task, kena celebrate kan. Celebrate small wins, so our brain will always be on a lookout for more wins. So aku celebrate dengan buatkan aiskrim miloContinue reading “Journal Happy – Hari 1”

Journal MM Day 11

Blessings datang bertimpa-timpa. Serendipity. Semalam launching playzone. Persiapan last minit. Sempat tambah deco. Sempat ambil bunting. Sempat siap arch. Sempat beli barang. Caterer walaupun lambat sikit sampai, sempat prepare everything. Alhamdulillah❤ Mula-mula nak suruh clown baca doa. Tiba-tiba Dato’ Seri kata dia bertembung dengan sahabat lama dia, memang seorang guru Al-Quran yang hebat! Kebetulan diaContinue reading “Journal MM Day 11”

Journal MM Day 10

Hari pertama amalkan jurus Garpu Tala (tuning fork) Pak Nasrullah. Buka-buka Al-Quran nampak ini : ۞وَإِذَا مَسَّ ٱلۡإِنسَٰنَ ضُرّٞ دَعَا رَبَّهُۥ مُنِيبًا إِلَيۡهِ ثُمَّ إِذَا خَوَّلَهُۥ نِعۡمَةٗ مِّنۡهُ نَسِيَ مَا كَانَ يَدۡعُوٓاْ إِلَيۡهِ مِن قَبۡلُ وَجَعَلَ لِلَّهِ أَندَادٗا لِّيُضِلَّ عَن سَبِيلِهِۦۚ قُلۡ تَمَتَّعۡ بِكُفۡرِكَ قَلِيلًا إِنَّكَ مِنۡ أَصۡحَٰبِ ٱلنَّارِ Dan apabila manusia disentuh oleh sesuatuContinue reading “Journal MM Day 10”

Journal MM Day 7

Celebrate small wins. Aku ada tulis pasal ni dalam R7. Kadang-kadang selalu sangat fikir goal, fikir nak settle masalah, terlupa pentingnya untuk celebrate small wins. Dua bulan ni memang agak mencabar. Event kurang. Dengan coronavirus lagi. Ada masa rasa macam dah tak boleh hadap. Dah tak ada jalan keluar. Then aku diingatkan balik bahawa iContinue reading “Journal MM Day 7”

Journal MM Day 6

Kenapa orang yang menang loteri, kebanyakannya bila duit habis akan miskin balik? Sebabnya : Rich People + Broke Mindset = Will be broke again. Broke People + Broke Mindset = Stays broke. Broke People + Rich Mindset = Will be rich one day. Rich People + Rich Mindset = Stays rich and richer. The powerContinue reading “Journal MM Day 6”

Journal MM Day 5

Malam tadi hubby bagitau simpanan dia dah habis. Cukup untuk survive sampai next gaji. Baru je ingat nak pinjam duit dia. 😅 Dulu.. bila aku stress tak dapat nak meet commitment, aku jadi cepat marah. Anak-anak jadi mangsa. Pantang silap sikit, kena tengking macam apa. Hubby tau dah kalau aku marah2 tu maknanya ada masalahContinue reading “Journal MM Day 5”

Create your website with WordPress.com
Get started