Journal MM Day 7

Celebrate small wins. Aku ada tulis pasal ni dalam R7. Kadang-kadang selalu sangat fikir goal, fikir nak settle masalah, terlupa pentingnya untuk celebrate small wins. Dua bulan ni memang agak mencabar. Event kurang. Dengan coronavirus lagi. Ada masa rasa macam dah tak boleh hadap. Dah tak ada jalan keluar. Then aku diingatkan balik bahawa iContinue reading “Journal MM Day 7”

Journal MM Day 6

Kenapa orang yang menang loteri, kebanyakannya bila duit habis akan miskin balik? Sebabnya : Rich People + Broke Mindset = Will be broke again. Broke People + Broke Mindset = Stays broke. Broke People + Rich Mindset = Will be rich one day. Rich People + Rich Mindset = Stays rich and richer. The powerContinue reading “Journal MM Day 6”

Journal MM Day 5

Malam tadi hubby bagitau simpanan dia dah habis. Cukup untuk survive sampai next gaji. Baru je ingat nak pinjam duit dia. 😅 Dulu.. bila aku stress tak dapat nak meet commitment, aku jadi cepat marah. Anak-anak jadi mangsa. Pantang silap sikit, kena tengking macam apa. Hubby tau dah kalau aku marah2 tu maknanya ada masalahContinue reading “Journal MM Day 5”

Journal MM Day 4

Harini hari keempat buat morning pages. Masih lagi berlegar dengan “I hate..”. Kalini makin deep. Bukan 1-2 tahun kebelakangan ni saja. Goes back 10-20 years ago. I have a lot of “hates” to dig out. Selama ni bila ada hate, aku letak hate tu dalam peti, ikat dengan rantai besi dan mangga besar pastu campakContinue reading “Journal MM Day 4”

Journal MM Day 3

Morning pages adalah salah satu cara untuk release negativity dalam diri. Haritu aku dah start tulis morning pages dalam blog ni. Dah 3 hari buat, tengok-tengok IH ada buat posting tentang MP. Oh ok juga cara yang dicadangkan. So aku delete semua MP yang dah tulis dalam blog ni. Aku mulakan balik semalam as dayContinue reading “Journal MM Day 3”

Journal MM Day 1

Salah satu teknik money magnet adalah dengan buat EFT tapping. Aku start kenal EFT tapping bila baca ebook Inche Hujan – I Am Money Magnet. EFT – Emotional Freedom Technique ni adalah rawatan alternatif untuk meredakan sakit fizikal dan tekanan emosi. Dia ala-ala akupunktur, tapi dipanggil tapping / psychological acupressure. Harini ahad kan. Aku startContinue reading “Journal MM Day 1”

Create your website with WordPress.com
Get started