Nota IH : Buat Sikit Dapat Banyak

#SMR istiqamah selawat 300x / day istighfar 300x / day kalau berzikir pastikan kita ada ilmu, orang lain berzikir dapat sakinah, dapat rezeki… u berzikir jadi lagi semak hidup, lagi serabut, sama juga macam orang rajin solat tapi hidup makin lama makin miskin, makin teruk… jangan menyusahkan diri dengan amalan-amalan yang kamu tidak tahu hujungContinue reading “Nota IH : Buat Sikit Dapat Banyak”

Nota IH : Victory Thinking

Victory Thinking … (Financial) Ketika kamu mula berubah fokus dengan melihat segala kejayaan yang kamu telah capai, lebih banyak dan lama kamu lihat, lebih banyak yang kamu akan nampak kejayaan diri kamu, dan kamu mula melihat rupa-rupanya diri kamu telah banyak mencapai kejayaan selama ini…. Dalam masa yang sama diri kamu mengeluarkan (pancarkan) gelombang kejayaan,Continue reading “Nota IH : Victory Thinking”

Nota IH – Big Mistake usahawan Facebook

Kenapa #UsahawanFacebook tak buat duit?Ini 1 #BigMistake mereka terlepas. 😱😁 … … #SubconsciousBehaviour • Bisnes tak meriah• Facebook tak meriah• Maybank tak meriah• Hidup kabur tak nampak jalan Semua ini adalah kesan apa Anas lakukan setiap hari sejak 10-15 tahun lepas tapi tak perasan dia lakukan habit tu bertahun-tahun. Ni kira macam blindspot, setiap hariContinue reading “Nota IH – Big Mistake usahawan Facebook”

Nota IH – Cara Tulis 101 Impian

[ Cara Menulis 101 Impian ] Last time ada orang tanya, macam mana nak menulis 101 impian yang berkesan? Formula yang kami gunakan ialah apa yang digunakan oleh orang-orang yang berjaya… Iaitu …. mereka fokus kepada 1 impian sampai dapat, selepas itu baru beralih kepada impian yang lain … Sebagai contoh kami analisis kehidupan seorangContinue reading “Nota IH – Cara Tulis 101 Impian”

Nota IH – Reminder June 2020

MASA Pejam celik, covid, whatever, 6 bulan sudah habis untuk tahun 2020, baki ada 6 bulan lagi. Biasa kita cerita 3-5-7 tahun sudah 3 tahun dari tahun 2017, 3 tahun dah habis, makna dekat sini masa berjalan sangat pantas. Masa akan terus berjalan, masa tak tunggu kita, next pejam celik dah habis tahun 2020. YangContinue reading “Nota IH – Reminder June 2020”

Nota IH – Morning Page Day 17

Selama ni #SUSAH nak buat #JUALAN? Ini.. (1) Cara latih penulisan yang power.(2) Cara bina ayat emosi untuk selling….. Jurnal100Hari – Morning Page (Day 17) Kali ni kita cerita cara buat ayat yang ada emosi, dalam morning page indirect u boleh buat latihan mahirkan diri buat ayat yang netizen suka baca. Contoh u tulis macamContinue reading “Nota IH – Morning Page Day 17”

Nota IH – Minda Positif

Success = Journey, not a destination. Ramai orang fikir macam ni. Biz > Duit > Bahagia. Biz > Umrah > Bahagia. Biz > Parent > Bahagia. Biz > Sedekah > Bahagia. Mindset macam ni adalah ilusi. ^_^ Why? Sebab happy, bahagia, happiness tidaksepatutnya dijadikan ultimate desire. Happy, bahagia, happiness sepatutnya menjadi habit. Bila kita goContinue reading “Nota IH – Minda Positif”

Nota IH : Soalan Peminat May 2018

Soalan peminat 2018 – 05 Pertanyaan mcm ni. ^_^ ~ “Camne nak strukturkan everything.biz, kehidupan, pergaulan dan etc”… . 4 Priority Sepanjang kajian bertahun-tahun sampai sekarangada 4 priority yang jika dibuat setiap hariakan menghasilkan kekayaan. Senaman Ramai orang cerita tentang hidup luar biasa. And ramai yang terlepas beberapa topik selepasnya. Untuk hidup luar biasa >Continue reading “Nota IH : Soalan Peminat May 2018”

Nota IH : Morning Pages

Jurnal100Hari – Morning Page (Day 2) Bila #LuahkanPerasaan atas kertas, ada magik yang akan berlaku, baca #KisahMisteri ni. 😁 … Morning Page – Day 2 Day 1 i berjaya kenal pasti 47 beban.Day 2 i berjaya kenal pasti 71 beban. Masa yang sama around 35 minit.Dapat kenal pasti lebih banyak beban. Ada beberapa beban ulangContinue reading “Nota IH : Morning Pages”

Create your website with WordPress.com
Get started