Journal Happy – Hari 8

How far are you willing to go to make someone happy? Kalau cinta hati kita, suami ke.. isteri ke.. anak ke.. ibu ke.. bapa ke.. mungkin kita sanggup buat apa saja. Macam mana kalau someone tu yang tak ada kaitan hubungan darah sekalipun dengan kita? Semoga kisah Cikgu Harry menjadi inspirasi untuk kita sentiasa berusahaContinue reading “Journal Happy – Hari 8”

Journal Happy – Hari 7

Semalam I posted on my fb, wishing my friends : MAYyou receivesome good newsin the next 24hrs. أمين. Semoga yang komen, yang like, yang baca mencapai segala hajat yang dicita-citakan. Semoga my post semalam membahagiakan anda. Nak cerita magicnya Allah… pagi post macam tu. Petang tiba-tiba staff mesej kata dah dapat deposit untuk job yangContinue reading “Journal Happy – Hari 7”

Journal Happy – Hari 6

From Quora : Q : Why does making others happy makes you feel happy? A : (by Hui Ying Lin) I’d like to give a slightly “dark” answer. Sometimes when I feel depressed, I feel that my life is worthless, my opinion is worthless and nothing I does matter. I feel as if it’s impossibleContinue reading “Journal Happy – Hari 6”

Journal Happy – Hari 5

Dari pagi dok menimbang-nimbang. Sapa yang aku nak happykan harini. Keluar hanya untuk hantar the boys ke sekolah. Whatsapp pun check gitu-gitu je. Sampai sekolah mereka, ada one boy ni kawan mereka. Fizi nama dia. Pun 3 beradik boys. Dia yang tengah. Peramah sungguh. Setiap kali nampak aku, mulut becok. Suka salam, tolong angkat barangContinue reading “Journal Happy – Hari 5”

Journal MM Day 12

Salah satu jurus yang diajar dalam Rahasia Magnet Rezeki ialah Cicak dan Jerapah (Zirafah). Contoh cicak, rezekinya terbang. Sedangkan dia tidak bersayap. Dia kena duduk dan tunggu serangga datang baru dia dapat tangkap. Bila tiba masanya, Allah sendiri yang datangkan serangga lalu dia dapat tangkap, itulah rezekinya untuk hari itu. Cicak tak risau pun nakContinue reading “Journal MM Day 12”

Journal Happy – Hari 4

Jadi kebiasaan, bila lalu tol yang ada cashier, aku bagi salam. Bermacam reaksi aku dapat. Ada yang menjawab dengan semangat. Ada yang senyum. Ada yang takde perasaan. Ada yang maintain kelat. Tak kisahlah apa reaksi mereka. For me, itu sedekah aku untuk hari itu. And it’s not for them only. It’s for me too. KeranaContinue reading “Journal Happy – Hari 4”

Journal Happy – Hari 3

Ada satu couple datang kedai. Anak dua orang. Seorang lingkungan 3-4 tahun, perempuan. Seorang lagi baby mungkin dalam 4-5 bulan. Si ayah kendong baby, rocking dalam stroller. Si kakak mula bermain. Si ibu mungkin ada urusan lain, tinggalkan mereka bertiga. Datang sesekali untuk tengok baby. Dari satu mainan, ke satu mainan kakak cuba itu. CubaContinue reading “Journal Happy – Hari 3”

Journal Happy – Hari 2

Minggu depan Along exam. She reminded me that she needed some more exercise books. Nak beli hari Ahad dah tak sempat dah. So semalam bawa dia follow sekali ke sunway pyramid sebelum ambil the boys balik sekolah. Kami pergi ke Popular. Tingkat LG-1. Dia gi pilih, aku gi cari roti alas perut. Dah selesai cariContinue reading “Journal Happy – Hari 2”

Journal Happy – Hari 1

Antara jurus yang diajar dalam rahasia magnet rezeki ialah sentiasa cari cara untuk membahagiakan orang lain. Kelmarin duduk rumah aje tak keluar. Work from home gitu. Dah siap satu task, kena celebrate kan. Celebrate small wins, so our brain will always be on a lookout for more wins. So aku celebrate dengan buatkan aiskrim miloContinue reading “Journal Happy – Hari 1”

Journal MM Day 11

Blessings datang bertimpa-timpa. Serendipity. Semalam launching playzone. Persiapan last minit. Sempat tambah deco. Sempat ambil bunting. Sempat siap arch. Sempat beli barang. Caterer walaupun lambat sikit sampai, sempat prepare everything. Alhamdulillah❤ Mula-mula nak suruh clown baca doa. Tiba-tiba Dato’ Seri kata dia bertembung dengan sahabat lama dia, memang seorang guru Al-Quran yang hebat! Kebetulan diaContinue reading “Journal MM Day 11”

Create your website with WordPress.com
Get started