Syukur Day 2

Hidup Happy Ramai orang buat kerja/bisnes sebab FEAR. Contoh | Kerja “Kalau tak buat kerja, tak ada pendapatan.” “Kalau tak buat kerja, kena pecat.” “Kalau tak ada duit, tak boleh sara hidup.” “Kalau tak ada duit, hidup akan jadi susah.” Contoh | Bisnes “Kalau tak buat bisnes, tak dapat duit.” “Kalau tak buat bisnes, takContinue reading “Syukur Day 2”

Syukur Day 1

Betul ke dengan #syukur boleh #kayaraya? Ini 15 Manfaat #LuarBiasa bila bersyukur!………Dalam Al-Quran, perkataan syukur disebut sebanyak 75 kali. Perkataan bala juga disebut sebanyak 75 kali. Hikmahnya adalah apabila kita tidak bersyukur, hidup akan dipenuhi dengan bala, musibah, jiwa gelisah, malang bertimpa2. Syukur adalah tanda pengabdian seorang hamba kepada Allah. Syukur adalah tanda penghubung seorangContinue reading “Syukur Day 1”

Journal Tadarus Day 2

2016 I berpeluang untuk form satu company dengan 2 orang partner. Salah seorang tu, say nama dia Mr. P merupakan founder untuk satu company digital marketing.A few months lepas tu, company Mr. P telah di buy over oleh company lain, which technically made him a #millionaire. Yet, apa dia buat adalah terus setup akaun TabungContinue reading “Journal Tadarus Day 2”

Journal Tadarus Day 1

Sejak Ramadhan 2020 hingga hari ini 21 Nov 2020, syukur alhamdulillah konsisten join tadarus setiap pagi 7am. I witness magik berlaku dalam hidup peserta2 tadarus. Even my life sendiri pun banyak improvement. Terasa seolah-olah energy Al-Quran membersihkan energy I yang negatif. Thus, membuatkan rezeki mengalir begitu mudah – easily and effortlessly into my life. JomContinue reading “Journal Tadarus Day 1”

Kisah Dadih yang Menginsafkan

“Tuan maaf ya, saya terpaksa batalkan tempahan dadih, emak saya dimasukkan ke ICU. Kami sedang bersiap hendak balik kampung. Deposit tu saya halalkan.” Bila mendapat mesej seperti ini, saya terpaksa menahan rasa kecewa yang teramat sangat. Bayangkan, pelanggan telah membuat pesanan sebanyak 200 cawan untuk majlis hari jadi anaknya. Dan dibatalkan. Kepada siapa saya hendakContinue reading “Kisah Dadih yang Menginsafkan”

Journal MM Day 17 : 10 Langkah Mudah Bina Habit Membaca

Pelik tak kenapa orang berjaya boleh habiskan #50buku setahun? Nak tahu cara mereka membaca?Ini #10Langkah Bina #HabitMembaca.No. 5 tu memang #magik utk konsisten. 😁💪 … Mentaliti orang berjaya, kaya raya, kekal kaya adalah 90% usaha mereka diperuntukkan untuk develop diri, 10% untuk develop bisnes. Develop diri dengan membaca. So ini 10 langkah mudah bentuk habitContinue reading “Journal MM Day 17 : 10 Langkah Mudah Bina Habit Membaca”

Nota IH : Buat Sikit Dapat Banyak

#SMR istiqamah selawat 300x / day istighfar 300x / day kalau berzikir pastikan kita ada ilmu, orang lain berzikir dapat sakinah, dapat rezeki… u berzikir jadi lagi semak hidup, lagi serabut, sama juga macam orang rajin solat tapi hidup makin lama makin miskin, makin teruk… jangan menyusahkan diri dengan amalan-amalan yang kamu tidak tahu hujungContinue reading “Nota IH : Buat Sikit Dapat Banyak”

Journal MM Day 16 : Surah As-Saba’ Ayat 39

Ayat 39: Targhib (Anjuran) kepada infak. قُل إِنَّ رَبّي يَبسُطُ الرِّزقَ لِمَن يَشاءُ مِن عِبادِهِ وَيَقدِرُ لَهُ ۚ وَما أَنفَقتُم مِّن شَيءٍ فَهُوَ يُخلِفُهُ ۖ وَهُوَ خَيرُ الرّٰزِقينَ Katakanlah: “Sesungguhnya Tuhanku melapangkan rezeki bagi siapa yang dikehendaki-Nya di antara hamba-hamba-Nya dan menyempitkan bagi (siapa yang dikehendaki-Nya)”. Dan barang apa saja yang kamu nafkahkan, maka Allah akanContinue reading “Journal MM Day 16 : Surah As-Saba’ Ayat 39”

PG : Kaedah Simpan Emas

Terdapat 4 kaedah simpanan emas di Public Gold mengikut kesesuaian anda: KAEDAH 1 : Outright Purchase Dengar nama macam rumit saja kaedah pembeliannya kan? Pembelian emas secara Outright Purchase ini tak sukar pun malah yang paling mudah! Dalam bahasa yang senang difahami,  Outright Purchase ini adalah Normal Purchase iaitu pembelian secara biasa. Maksudnya, jika anda ada wang yang secukupnya untuk membeli sesuatuContinue reading “PG : Kaedah Simpan Emas”

Create your website with WordPress.com
Get started