Syukur Day 9

The Power of Knowledge.

====

Satu ketika saya luahkan cabaran yang dihadapi kepada mentor saya. Tentang masalah #bisnes. Tentang masalah kewangan.

Jawapan dia :U letak nilai pada something yang diluar U. Yang paling bernilai adalah diri U. Minda U.

Wah.. terasa #hijab_terbuka. 🤩

====

Seringkali aset minda ni diabaikan. Yang lebih ditekankan ialah usaha, duit, usaha, duit, usaha, duit. Sedangkan jika dah ada usaha dan duit pun, sedar-sedar balik ke square one. Terheret ke masalah yang sama, situasi yang sama.

You can never solve a problem using the mind that created the problem. ~ Albert Einstein.

So macam mana nak solve problem tu?

#Kembangkan minda.

Macam mana nak kembangkan minda?

Read. Take notes. Apply. Research.

Knowledge apa yang di baca, #catat, amal, #kaji?

~ Product knowledge

~ Selling knowledge

~ Communication knowledge

~ Leadership knowledge

~ Buku2 tulisan billionaire

Dah baca. Sama je situasi.

Baca tak semesti faham. Nak faham kena baca 300x. Proses kena macam ni..

Baca, apply, tak jadi, cuba lagi.

Baca, apply, tak jadi, cuba lagi.

Baca, apply, tak jadi, cuba lagi.

Baca, apply, tak jadi, cuba lagi.

Sampai jumpa cara yang jadi.

Bila tak jadi, bukan bermakna gagal. Bila tak jadi, bermakna kita discover X amount of ways yang menyebabkan cara tu tak jadi.

In the meantime, keep #syukur, keep happy2 grow kan knowledge berterusan. 1 page a day. Everyday.

#PosterSyukur #AsetMinda #KekayaanHakiki

Published by Editor

Storyteller

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: