Design a site like this with WordPress.com
Get started

Journal Tadarus Day 2

2016

I berpeluang untuk form satu company dengan 2 orang partner. Salah seorang tu, say nama dia Mr. P merupakan founder untuk satu company digital marketing.A few months lepas tu, company Mr. P telah di buy over oleh company lain, which technically made him a #millionaire.

Yet, apa dia buat adalah terus setup akaun Tabung Haji untuk anak2nya dan save untuk education anak2. Life terus macam biasa, nothing extravagant. Takde Mustang. Takde round the world. Takde Salvatore Ferragamo.

Nampak life dia makin relax. Duduk rumah, tolong wife uruskan anak. Wife masih kerja dengan government. Pagi2 dia tak boleh kacau. Sebab setiap hari ada kelas tadarus. Nak buat meeting apa2 dengan dia kena pukul 10-11 ke atas.

Masa tu I tengok how he spent his mornings, I told myself, no wonder Allah pilih dia untuk jadi jutawan. Sebab memang impian dia untuk punyai masa terluang untuk mengaji. #Respek.

2020 Apr

I berusaha untuk cari kerja. Tapi hati 50-50. What will happen to my companies. Pagi2 akan busy bersiap ke office. I’ll miss my tadarus session. Bila buat separuh hati, memang sampai sekarang tak dapatlah kerja tu kan πŸ˜‚

2020 Nov

Sekarang ada dua group tadarus. My mornings busy dengan Al-Quran. Alhamdulillah. Nikmat yang tak dapat digambarkan dengan kata2. I am no millionaire yet. Yet I’m already living a millionaire life. #Syukur alhamdulillah. πŸ˜ŠπŸ’–

Advertisement

Published by Editor

Storyteller

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: