Journal Happy – Hari 10

Biasa aku tulis To Do List contoh macam ni :

1. Beli makanan kucing.

2. Bayar bil utilities office.

3. Selawat 100x.

4. Baca Quran 1 page.

5. Siapkan proposal utk company XYZ.

Itu dulu… bila tulis macam ni rasa macam setiap satu tu adalah chores yang “kena buat”. Walaupun striking it off tu memang syok.. nak memulakan tu rasa macam hmm.. jap lagi lah.. jap lagi lah..

Sekarang aku tukar gini..

To Make People Happy List..

1. Make cat happy.. beli cat food

2. Make staff happy.. byr bil utilities office.

3. Make Rasulullah SAW happy.. selawat 100x.

4. Make Quran happy.. baca 1 page.

5. Make bos happy.. siapkan proposal untuk company XYZ.

Bila dah rephrase macam ni wah excited pulak nak buat each task. Semangat lain macam. Rasa tak yah kerja lah camni. Hari2 kerja buat orang happy je cukuplah! 😂

Have you made someone happy today? 😃

#makesomeonehappychallenge

Published by Editor

Storyteller

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: